Colesterolul scade de la sampanie

Colesterolul scade de la sampanie

Clinchet de pahare ciocnite se aude la vestea ca si colesterolul scade de la sampanie. Noroc! Sa spunem in cor si sa o consumam cu moderatie.

Ei bine, da! Inca un motiv pentru care sa bem mai des bautura regilor, in loc de orice alt alcool.

Specialistii de la Universitatea Reading din Marea Britanie sustin ca in cazul persoanelor sanatoase, sampania consumata cu moderatie protejeaza inima si vasele de sange. Efectul se datoreaza continutului in polifenoli, niste antioxidanti care scad presiunea sangvina, prin diminuarea nivelului de colesterol rau.

E fantastic ce face sampania pentru santate pentru ca practic diminueaza riscul de ateroscleroza care poate duce la boli de inima sau chiar infarct.
Bautura regilor nu ajuta doar inima ci si creierul. Un studiu recent arata ca sampania protejeaza creierul impotriva problemelor care intervin in timpul unui atac cerebral si lupta cu Alzheimerul si cu boala Parkinson.
De altfel, polifenolii din sampanie aduc beneficii intregului sistem nervos central.

Cum va spuneam, este bautura alcoolica ideala. Cum altfel cand are un indice caloric foarte scazut: doar 78 de calorii per suta de grame! In plus, bautura regilor da o mana de ajutor in ritualurile de infrumusetare. Dioxidul de carbon continut de sampanie poate avea efect de netezire a pielii, iar polifenolii pot reduce roseata.

   

Iata o reteta pe care o puteti incerca in baie: combinati 1 cana de lapte praf si 1 / 2 ceasca de saruri intr-un castron. Adaugati una sau mai multe cani din orice vin spumant si 1 lingura de miere incalzita in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.

Amestecati intreaga compozitie si turnati-o in apa de baie. Atunci cand cada s-a umplut, aruncati o mana de petale de trandafir – nu doar din considerente estetice ci si pentru ca sunt un emolient natural care hidrateaza si tonifica pielea. Pentru a dubla efectul acestei relaxante bai, savurati un pahar de sampanie.

Colesterolul scade de la sampanie, asa ca iata un motiv bun ca sa sarbatoresti ceva.