Colesterolul care ma are la inima

Colesterolul care ma are la inima

Nu vreau sa va vorbesc despre lucruri repetate la nesfarsit pana acum ci de un nou tip de colesterol descoperit de specialisti in junk food. Unul care poate ataca inima in doua inghitituri si trei miscari. Numele lui : Colesterol. Oxicolesterol.Acum ca ati facut cunostinta, aflati ca vi se plimba de mult timp prin organism, mai ales daca sunteti fan fast-food.

      Oxicolesterolul se formeaza cand burgerii sau fripturile sunt prajite sau puse pe grill lucru ce face ca grasimile din carne sa interactioneze cu oxigenul.

      Expertii sustin si ca producatorii introduc chiar acest tip de colesterol in produse pentru a le imbunatati textura si chiar gustul. Papilele gustative se bucura, arterele insa nu pentru ca acest tip de colesterol e de fapt mult mai puternic decat cel pe care il cunosteam pana acum .

      Specialistii de la Universitatea din Hong Kong, cei care au descoperit noul tip de colesterol sustin si ca acesta poate induce arteroscleroza bazandu-se pe rezultatele dietei la care a fost supus un hamster. Hranit cu alimente bogate in oxicolesterol testele de laborator au aratat ca  nivelul de colesterol din sangele bietului animalut a crescut cu 22 la suta comparative cu aceeasi perioada in care a fost hranit cu alimente care contineau colesterol simplu.

      Daca ati intrat in fibrilatii la amintirea celor 120 de hamburgeri consumati anul acesta aflati ca efectele oxicolesterolului pot fi contracarate printr-o dieta bogata in fructe, legume si anumite condimente.

      La final nu ma pot abtine sa nu fiu lupul moralist : vedeti daca mancati la fast-food ?!