Asadar, ce avem noi aici? Avem cod facut la cuptor in sos alb de iaurt si de verdeturi. Alaturi, m-am gandit sa asortez o salata plina de vitamine si foarte racoritoare, pe care o recomand a fi servita rece sau cel mult la temperatura camerei: sfecla cu branza si cu verdeturi. Ingrediente pentru preparatul de baza: 400 grame cod file sau orice alt peste alb ieftin; 400 grame iaurt fara grasime; Jumatate de ardei gras rosu sau galben; O legatura de busuioc proaspat sau doua linguri de busuioc uscat; O legatura de patrunjel proaspat; 3 catei de usturoi. Ingrediente pentru salata de sfecla: Doua sfecle medii, fierte, taiate apoi marunt; O legatura de patrunjel proaspat, maruntita; O legatura de ceapa verde, maruntita; 100 grame de branza de vaci mai tare; O lingura de ulei de masline extravirgin. Prajiti usor fileul de cod pentru doua minute in ulei de masline, un minut pe o parte, unul pe cealalta. Amestecati intr-un bol iaurtul cu patrunjelul si busuiocul maruntite, cu cateii de usturoi pisati. Asterneti fileul de cod usor prajit intr-un vas de ceramica sau de sticla si pe langa el turnati sosul de iaurt. Tot acum, puneti in sos ardeiul gras tocat marunt. Dati la cuptor, la foc mediu-maricel (160/180 grade) pentru 30 de minute. Spre final, cand mai sunt 10 minute, puneti deasupra pestelui patrunjel proaspat maruntit. In acest timp, preparati salata: taiati in cubulete mici sfecla fiarta si amestecati-o cu branza taiata si ea cubulete, cu ceapa verde si cu patrunjelul maruntite si cu uleiul de masline, sare, piper. Cand pestele e gata, serviti-l pe farfurie alaturi de salata rece de sfecla si de verdeata. Gustul final va fi un amestec intre sosul usor acrisor de la iaurt, gustul dulceag al codului si aroma racoritoare a salatei. Pofta buna!