Sunt in perioada in care pun pe gratar orice imi cade in mana. O cere sezonul si toate bunatatile pe care le am acum la indemana. Va invit si pe voi sa faceti la fel, pentru ca si pe gratar se poate gati sanatos, iar legumele raman suculente si pline de vitamine, pregatite astfel. Ingrediente 1 dovlecel mic, 2 fileuri de cod 1 lamaie mica ardei gras rosu sare, piper dupa gust usturoi verde cateva lingurite de ulei 3 linguri de apa Am ales codul, dar voi puteti sa folositi orice alt fel de peste slab. Intr-o tigaie cu putin ulei, 3 linguri de apa si zeama de la un sfert de lamaie am pus codul la foc mic, 4 minute pe fiecare parte. Intre timp am incins gratarul (grill-pan-ul). L-am uns cu o pensula cu putin ulei si am pus legumele pe gratarul incins: feliile de dovlecel, feliile de ardei, usturoiul verde si cateva felii de lamaie. Le-am lasat foarte putin, doar cat sa capete dungile acelea specifice de gratar. Le-am montat in farfurie in straturi, impreuna cu pestele. Le-am servit imediat. 100 de g de cod cu dovlecei la gratar si lamaie contine: 110 calorii, 6 g proteine, 3 g lipide, 9 g carbohidrati Pofta buna!