Cocktailurile de fructe nu sunt sucuri. Le puteti prepara cu ajutorul unui blender. Rezultatul este cremos, delicios si nemaipomenit de racoros si, spre deosebire de sucuri, pastreaza neatins ansamblul de fibre al fiecarei fructe. Atentie insa: singurul fruct din compozitia cocktailurilor care trebuie stors este portocala. Iata trei retete care m-au facut sa caut cel mai apropiat aprozar zilele trecute si pe care vi le recomand cu caldura. Se curata si taie cubulete un mar mare, se curata un morcov apoi se taie rondele. Peste ele se presara cam jumatate de gramada de frunze de patrunjel si se stoarce sucul de la jumatate de lime (sau cat vreti voi). Se mixeaza la blender si se serveste imediat. Daca esti mamica si alaptezi, s-ar putea sa vrei sa eviti patrunjelul deoarece in cantitati mari reduce lactatia. In schimb, acelasi patrunjel contine foarte mult fier si bate o lamaie la continutul de vitamina C! Un mar curatat si taiat cubulete se amesteca cu jumatate de lime taiata bucati. Presarati o lingurita de zahar brun si adaugati 2-3 cuburi de gehata apoi mixati in blender. Sucul de la o portocala se toarna peste 200g de pulpa de ananas proaspat si jumatate de lime taiat bucatele si se da la blender. Aveti si alte idei?