Aici nu mancarea primeaza, desi vei gasi amintite fursecurile si antreurile undeva in josul paginii. Pana acolo insa ai de parcurs randuri intregi umplute cu nume de bauturi care de care mai exotice. De cand am fost la prezentarea facuta de Exquisite Bar Solutions imi perfectionez talentul de barman amator. Evident ca am cu ce, doar nu incepeam sa mixez bauturi intr-un pahar de plastic. Sunt mandra posesoare a unui shaker profesionist, am permanent gheata in frigider si am primit recent un album in care sunt prezentate nici mai mult nici mai putin de 501 cocktail-uri de baut intr-o viata. Va imaginati ca sunt destul de ocupata zilele astea. Cum revelionul se va petrece, in premiera, acasa cu toti prietenii, imi voi etala talentele de barmanita cu fundita. Cel mai solicitant nu va fi sa jonglez intre Mojito, Gin Sling sau Cuba Libre. Nici pe departe. Adevaratul test al maiestriei il voi da la capitolul cocktail-uri non-alcoolice. Sigur te intrebi cine ar putea sa comita o asemenea necomisa si sa bea toata noaptea doar sirop si sifon. Ei bine, aflati ca mai sunt si oameni de genul asta si inca multi. Cred ca au o secta a lor in care se intalnesc si beau cate doi litri de apa dintr-o-nghititura. In orice caz trei dintre persoanele care vin sa-si petreaca cu mine noaptea dintre ani nu consuma alcool din diferite motive asa ca mi-am propus sa le fac sa se simta chiar mai speciale decat ceilalti. Am ales cinci cocktail-uri fara pic de alcool dar mustind de savoare. Pentru inceput Virgin Colada, sora virgina a Pinei cea care isi petrece toate noptile pe baruri, ca o depravata. Virgin Colada e extrem de usor de facut. Se pune o mana de gheata zdrobita intr-un blender cu o parte crema de cocos si doua parti de suc de ananas si se amesteca. Se toarna intr-un pahar inalt si se decoreaza cu o felie de ananas. [next]Pentru cei care simt nevoia de acru in viata lor, in noapte dintre ani le voi pregati Limeade. Este sora limonadei facuta din limes – lamaile verzi care se gasesc la toate supermarketurile. E ceva mai complicata procedura, dar gustul obtinut iti va da o senzatie aparte. Tine minte, bautura trebuie pregatita din timp. Ai nevoie de 6 limes, 125 de grame de zahar cubic, 750 de ml de apa fiarta,un varf de sare, cuburi de gheata si putina menta. Limes se storc intr-o carafa ce se varsa ulterior in alt recipient impreuna cu apa fiarta, zaharul cubic si se lasa la infuzat timp de 15 minute. Dupa se adauga sarea si se amesteca bine. Se adauga 6 cuburi de gheata si se baga timp de 2 ore la frigider. Din amestec ies 8 pahare pe care le poti decora cu cate o frunza de menta si nu uita gheata. Spre final am pastrat Sangria fara alcool. Nu e la fel de gustoasa ca cea bauta de la sursa, pe plaja la Barcelona, ce-i drept. Dar si cea fara alcool are farmecul ei si nici nu costa 15 euro carafa. Win some, lose some – ca-n viata. Sa lasam vorba si sa ne apucam de treaba. Ne trebuie 1 litru de suc de portocale, sirop de zahar, 2 litri de suc de struguri negri, sucul de la 6 lamai si de la tot atatea surate limes, cam 30 de cuburi de gheata si felii din fructele enumerate mai sus. Sucul de portocale si siropul de zahar se amesteca bine intr-un bol de punch, in acelasi timp adaugandu-se si celelalte juice-uri. Se scufunda cuburile de gheata in amestec si deasupra se lasa sa pluteasca feliile. 20 de pahare ies de aici, destul pentru toata lumea, as zice. Ca sa le raspund unor mari hip-hop-eri in viata : “Alcoolul nu e viata / Si viata nu-i alcoolul”. Distribuie articolul pe: