Clatitele din Vama Veche au devenit atat de celebre incat trebuie sa stai la rand chiar si o ora, in zilele de weekend, ca sa-ti bucuri papilele gustative. Chiar si asa, n-o sa-ti para rau si cu siguranta vei declara cu mana pe inima ca sunt cele mai bune clatite pe care le-ai mancat in viata ta. Dupa ce am mancat si noi in weekend clatite din Vama, ne-am gandit sa va dam o idee de aperitiv care trebuie neaparat incercata. Precizam din start ca reteta le apartine celor care au clatitaria din Vama Veche, cinste lor. Ingrediente 3 oua 300 de grame de faina 300 mililitri de apa minerala 300 mililitri de lapte ciuperci morcov ceapa ardei usturoi vin alb ulei de masline sare Bate ouale intregi cu un praf de sare, adauga faina si amesteca cu telul. Incorporeaza treptat lichidele si amesteca energic pana cand aluatul devine matasos, fara cocoloase. Fa clatitele, apoi treci la pregatirea celorlalte ingrediente. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, apoi caleste putin usturoiul. Adauga restul ingredientelor, impreuna cu un parf de sare si putin vin alb. Caleste-le in functie de cat de bine iti doresti sa fie facute. Sunt delicioase si daca le lasi mai crocante. Toaca clatitele in fasii lungi, adauga legumele, amesteca si bucura-te de un aperitiv gustos. Pofta buna!