Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Cand dovleceii sunt la discretie in piata, trebuie sa incerci toate retetele pe care le gasesti. Astazi iti propunem un fel de clatite americane din dovlecei. 

Clatitele americane sunt mai mici, mai groase, mai pufoase si, in plus, sarate. Poti sa le mananci ca aperitiv sau chiar ca fel principal, daca le combini cu o salata. 
 
Ingrediente 
  • 700 de grame de dovlecei dati pe razatoare
  • 1/4 cana de faina 
  • 1/4 cana de parmezan ras
  • 1 oua mare
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • sare
Presara dovleceii cu sare si lasa-i la scurs 10 minute. Intr-un bol mare amesteca dovleceii cu faina, parmezanul, usturoiul si ouale. Adauga sare si piper dupa gust. 
 
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Cu o lingura pune din compozitie in tigaie, iar cu o paleta preseaza-le pana cand arata ca o clatita americana. Lasa-le pe fiecare parte cate  2 minute.