Ciuperci de padure cu orez basmati

Ciuperci de padure cu orez basmati

Esti in cautare de retete care se fac usor? Atunci ciupercile de padure cu orez basmati sunt ceea ce cauti.

Ingrediente:

– 300 g de mix de ciuperci de padure;

– 1 lingura ulei de masline extravirgin;

– 1 catel de usturoi;

– 1 ceapa;

– 2 cm radacina de ghimbir proaspat rasa;

– 250 g orez basmati;

– 50 ml vin alb;

– 50 ml apa.

Mod de preparare:

1. Prefierbeti orezul, dar lasati-l putin tare- luati-l de pe foc cu cinci minute inainte de vreme.

2. Intr-o tigaie adanca si antiaderenta, incalziti uleiul si adaugati ceapa , ghimbirul si usturoiul. Gatiti-le pentru aproximativ cinci minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati ciupercile si gatiti-le pentru inca cinci minute, sau pana cand incep sa se inchida la culoare. Adaugati orezul, vinul si apa. Lasati-l sa fiarba, apoi reduceti flacara si acoperiti cu un capac. Se mai lasa, la foc mic pentru inca cinci minute sau pana cand orezul este fiert. 

3. Se serveste imediat, ca atare sau ca si garnitura la feluri principale.

100 de g de ciuperci cu orez contin:  312 calorii, 8 g proteine,  0,3 g lipide, 75 g carbohidrati.

Pofta buna!