Daca iti place sa petreci la un mod traditional sarbatorile pascale, atunci e musai sa incluzi si ciorba de miel in meniul tau. Ingrediente: – 700-800 de grame de carne de miel (coaste, cap, sira si maruntaie); – 2-3 morcovi; – o jumatate de radacina de telina; – o ceapa uscata si una verde; – 2 galbenusuri de ou, – 3 linguri de orez; – patrunjel, sare, tarhon; – o ceasca smantana; – putina zeama de lamaie. Mod de preparare: Se curata legumele si se toaca marunt, mai putin telina care se lasa mare. Se pune carnea de miel la fiert, dupa ce este tocata in prealabil, si se ia din spuma ce se formeaza. Se adauga legumele tocate peste carnea care fierbe. La final se scoate telina. Intr-un bol se amesteca faina cu smantana si galbenusurile. Se adauga in oala: orezul, ceapa verde, amestecul de faina, sucul de lamaie si sarea. Dupa care se mai lasa cateva minute vasul pe foc. La final se pune verdeata. Pofta buna!