Ciorba de legume – de post

Ciorba de legume – de post

Ingrediente:

1 morcov mare, 1 ceapa de marime medie. 1 radacina patrunjel, jumatate de ardei gras 
un sfert dintr-o varza mica alba , 1 cartof , cateva buchetele de conopida congelata , 1 mana de fasole verde congelata , 1 mana de mazare boabe, congelata , 1 legatura mica frunze de patrunjel , ulei, apa , zeama de lamaie, sare, piper.

 

 

Am pus la calit ceapa, ardeiul, morcovul, varza  si radacina de patrunjel taiate marunt, in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Le-am calit cateva minute, apoi am adaugat restul legumelor congelate. Le-am acoperit cu apa, si le-am lasat la fiert pentru jumatate de ora, la foc mic. Am condimentet cu sare si piper dupa gust. La final am adaugat frunzele de patrunjel tocate marunt si zeama de lamaie dupa gust. Zeama de lamaie poate fi inlocuita cu otet de mere  sau cu bors. 

100 g de ciorba de legume contine: 62,3 calorii, 3,1 g proteine, 3,1 g lipide si 10,3 g carbohidrati 

Tips:  pentru un plus de gust si un aport crescut de minerale, puteti adauga si cateva ciuperci proaspete.  
 
Pofta buna!