Ciorba de legume cu ou

Ciorba de legume cu ou

Pentru ca a venit primavara si piata e plina de legume, pentru azi va recomandam ciorba de legume cu ou, o ciorba pe care eu o gatesc de fiecare data cand vreau sa mananc ceva bun acasa, insa nu vreau sa imi pierd prea multe ore prin bucatarie. Ciorba de legume cu ou este o mancare sanatoasa, cu putine calorii, ideala pentru lacto-ovo-vegetarieni si pentru cei care prefera mancarurile usoare.

Ciorba de legume este una dintre cele mai banale retete, este atat de banala, incat pana si un copil de 6 ani ar putea sa o faca si sa iasa buna.

Ingrediente:

– 4-5 cartofi taiati cuburi;
– o mana de fasole verde;
– 3-4 rosii;
– 1 morcov;
– 1 pastarnac;
– 1 ardei gras;
– o lingura bulion sau o jumatate de cutie de rosii decojite;
– un dovlecel taiat cuburi;
– 3-4 cepe;
– un sfert de pahar de orez;
– un sfert de radacina de telina;
– 2 oua;
– o legatura leustean sau patrunjel;
– sare;
– 2-3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se toaca marunt o ceapa, ardeiul gras, pastarnacul si morcovul. Intr-o oala punem putin ulei cu un pahar de apa si il lasam sa clocoteasca, dupa care adaugam ceapa si amestecam un minut, ca sa se inmoaie putin. Adaugam morcovul, pastrnacul, ardeiul si alte cateva pahare de apa, cat sa umplem cam trei sferturi de oala. Apoi punem 3 cepe intregi, radacina de telina curatata, cartofii, o lingura de sare, rosiile, bulionul sau rosiile la cutie, fasolea verde si ce alte legume mai vrem sa punem. Dupa vreo 15 – 20 de minute, scoatem cele 3 cepe intregi si telina si le aruncam, deoarece am luat ce aveam nevoie de la ele. In acest moment adaugam dovlecelul taiat cuburi, orezul, si mai lasam ciorba sa fiarba vreo 6-7 minute. Mai adaugati sare daca vi se pare ca nu e suficienta. La final puneti in farfuria cu ouale batute cateva linguri de ciorba, ca sa le faceti zdrente, dupa care turnati-le in oala cu ciorba. Opriti aragazul si puneti verdeata. Rezultatul, nu mai are rost sa spun, este delicios.

Daca vreti cu oua intregi, nu va ramane decat sa le spargeti si sa le dati drumul in oala de ciorba, fara sa amestecati, ele vor fierbe si vor ramane intregi.

O puteti acri in farfurie cu putina lamaie sau cu iaurt. Nu uitati ardeiul iute. Pofta buna!