Va plac ciorbele si supele? Astazi v-am pregatit o ciorba gustoasa fara carne, dar cremoasa si savuroasa. Vedete sunt ciupercile, foarte sanatoase, aromate si hranitoare. Este foarte usor de preparat si foarte rapida. Ingrediente ciorba de ciuperci cu smantana 1 morcov mare, 1 telina mica, 50 g de orez, jumatate de litru de lapte, 1 smantana mica (200 ml), sare, piper, dupa gust, 300 gr, ciuperci proaspete putin ulei apa otet/bors optional Mod de preparare ciorba de ciuperci cu smantana Legumele se taie marunt si/sau bastonase subtiri si se calesc in putin ulei. Se pot da si pe razatoarea mare daca doriti. Dupa ce s-au inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Se calesc si ele cateva minute, apoi se adauga 1,5 l de apa si orezul, si se lasa sa fiarba 20 de minute cu capac. Dupa ce legumele s-au fiert, se toarna laptele si smantana. Se lasa sa dea un clocot. La final se adauga si doua linguri de otet (optional) daca va place/ sau doua lingurite de bors). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste calda 100 de g de ciorba a la grec de ciuperci cu smantana contine: 45 calorii, 0,7 g proteine, 0,6 g lipide si 3,3 g carbohidrati. Pofta buna!