Pentru ca astazi am prezentat pe Dietetik.ro zeama de varza, ne-am gandit si la o retete excelenta pentru iarna, ciorba de cartofi cu zeama de varza – simplu de pregatit si bun de tot. Este o ciorba de care m-am indragostit in studentie: costa mai nimic, am pregatit-o la resou, plita electrica, foc de lemne si carbuni, argagaz si soba. Pe cuvant :-), merita o incercare! Ciorba de cartofi cu zeama de varza contine fibre alimentare, fier si potasiu, iar despre zeama de varza puteti afla totul aici. Aveti nevoie de cateva ingrediente simple: jumatate de kilogram de cartofi, doi morcovi, o ceapa, o legatura de patrunjel si una de leustean, si jumatate de litru de zeama de varza (gasiti la piata). Testati inainte sa cumparati! ๐ Mod de preparare ciorba de cartofi cu zeama de varza: In functie de cum va plac zarzavaturile in ciorba, radeti sau taiati cuburi cartofii si morcovii, si puneti-i la fiert in 1,5 litri apa. Adaugati si legatura de patrunjel intreaga, , ceapa intreaga, intepata in cateva locuri) si zeama de varza, incet, pe parcursul fierberii. Cand da in clocot adaugati si leusteanul, tot legatura intreaga. Sa le scoateti, la urma :-). Si ceapa. Este foarte important sa gustati mereu ciorba de cartofi cu zeama de varza, sa nu iasa prea sarata. Pofta buna!