Un studiul recent a dus la concluzia ca cei care obisnuiesc sa consume constant ciocolata sunt mai slabi decat cei care se abtin. Concluzia: ciocolata, utila in cura de slabire. Americani au testat dieta si legatura dintre stilul alimentar si indicele de masa corporala pe un esantion de 1000 de persoane. A fost monitorizat meniul zilnic, numarul caloriilor consumate si indicele de masa corporala, concluzionandu-se ca cei care obisnuiau sa manance ciocolata de cateva ori pe saptamana erau, in medie, mai slabi decat cei care se abtineau sau "cadeau in pacat" ocazional. Totusi sa nu cadem in extrema cealalta. Ciocolata contine multe calorii, dar printre acestea se "strecoara" si ingrediente care favorizarea si chiar stimuleaza scaderea in greutate. Acestea sunt concluziile certe ale studiului facut de nutritionistii americani. O serie de substante pe care le contine ciocolata determina, daca sunt consumate contat si in cantitati mici – ideal doua patratele de cateva ori pe saptamana, scaderea indicelui de masa corporala. Ceea ce i-a uimit si pe cercetatori este faptul ca beneficiile nu vin in primul rand din cantitatea de ciocolata consumata, desi si aceasta este esentiala, baremul fiind de cateva patratele de ciocolata pe saptamana, ci din frecventa. Ciocolata este utila in cura de slabire daca este consumata constat. Efectele sunt urmarea antioxidantilor specifici continuti de cacao si implicit de ciocolata, respectiv catehinele, care ajuta la dezvoltarea muschilor. Este stiut ca in tesutul muscular se ard mai multe calorii decat in tesutul adipos, ceea ce, in total duce la scaderea in greutate si, implicit, la beneficiile pe care ciocolata le aduce in cura de slabire. Ideal este sa consumi ciocolata neagra pentru ca are o concentratie mai mare de cacao si putine grasimi. Aceleasi efect le are si consumul de cacao raw, dar si bauturile sarace in grasimi care contin cacao, scrie BBC. Ciocolata este utila in cura de slabire, dar nu numai. Ciocolata – in fapt compusii specifici din cacao, au capacitatea de a tine inima sanatoasa, atat prin antioxidantii pe care ii contin, cat si prin grasimile sanatoase din cacao care topesc plachetele de grasime din vasele coronariene. Ciocolata regleaza si tensiunea arteriala si creste sensibilitatea celulara fata de insulina, ceea ce previne aparitia diabetului. Si nu in ultimul rand ciocolata scade colesterolul rau.