Daca nu mancam vinete acum, cand sunt pe toate drumurile, cand sa mancam vinete, la iarna, din congelator? Deci vinete sa fie! Chipsuri de vinete, adica altceva decat clasica salata de vinete. Chipsurile de vinete se pregatesc foarte usor. Este genul acelea de reteta care se face singura. Sunt ideale la cina, dar le poti lua si la serviciu, la pachetel, pentru ca sunt fa fel de bune si calde si reci. Ca sa faci chipsuri de vinete ai nevoie de doua vinete mari, fumoase, bine coapte si sanatoase. Ideale sunt vinetele mai subtiri dar, chipsurile de vinete, se pot face din orice fel de vinete. Iti mai trebuie sare grunjoasa si trei-patru linguri de ulei. Foloseste ulei cu aroma de usturoi, daca ai, sau un alt ulei aromat. Taie vinetele in felii subtiri. Aseaza vinetele feliile de vinete intr-un singuri strat intr-o tava care merge la cuptor, pe care ai pus o hartie pentru copt. Unge hartie cu putin ulei. Presara sare grunjoasa si baga tava in cuptorul bine incins in prealabil, la foc potrivit. Sarea grunjoasa scoate sucul amar care, la copt, se evapora, deci nu este nevoie de nici o operatiune intermediara. Sunt gata in circa 40 de minute, dar trebuie sa le intorci si pe partea cealalta dupa circa 30 de minute. Dupa ce le intorci, stropeste vinetele cu putin ulei. Sunt gata, cand sunt bine uscate, colorate frumos si crocante. Serveste chipsurile de vinete simple sau alaturi de orice fel de sos preferi. O varianta este sa presari peste chipsurile de vinete pudra de usturoi sau de ceapa. Nici o grija in ceea ce priveste caloriile si spor la rontait!