Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

Simple, gustoase, simpatice si vesele chifelutele suedeze sunt o alternativa pe care trebuie sa o incerci. De regula se fac folosind carne de porc, dar nu pierd nimic din gustul bun si nici din savoare daca sunt facute din carne de vaca sau din carne de pui. Varianta noastra este o combinatie de carne de vaca si carne de porc in parti egale. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand in jur de 300 de calorii. Adica fara niciun fel de probleme.

     

Ca sa faci chifelutele suedeze ai nevoie de 200 de grame de carne de porc slaba, 200 de grame de carne de vaca. Iti mai trebuie un ou mare, o ceapa, o felie de paine, o legatura de marar, sare, piper, nucsoara proaspat rasa, cateva linguri cu ulei, o cana de supa de vaca (merge si cea facuta dintr-un cub de concentrat de carne), o lingura de faina si o lingura cu smantana.

Toaca ceapa marunt. Toaca si carnea. Amestca ceapa, carnea, maratul tocat fin, nucsoara (o jumatate de lingurita), oul, miezul de la felia de paine, bine faramitat si carnea. Totul trebuie foarte bine amestecat. Formeaza perisoare. Incinge ulei intr-o tigaie si pune perisoarele. Lasa-le sa se se rumeneasca putin, pe toate partile. Scoate-le pe o farfurie (daca nu incap toate perisoarele repeta operatiunea).

In uleiul din tigate pune lingura de faina. Amesteca si tine pe foc cateva minute. Stinge cu supa de vaca. Adauga lingura cu smantana. Lasa sosul sa inceapa sa clocoteasca. Pune perisoarele si lasa-le sa fiarba, circa 30 de minute la foc mic.

Serveste perisoarele suedeze fierbinti cu putin sos si legume.