Chiftelute dulci acrisoare

Chiftelute dulci acrisoare

Ingrediente:

 

 

 

Pentru chiftelute:

– 500 grame carne de curcan tocata
– 1 cana orez brun fiert
– 50 grame ananas pisat in suc propriu, strecurat
– 1 legatura ceapa verde
– 1 lingura sos soia
– 1 lingurita ghimbir

 

 

Pentru sos:

– 3/4 cana supa de pui
– 1/3 cana sos chili
– 3 linguri otet balsamic
– 2 lingurite zahar brun
– 1 lingurita faina
– ½ lingurita ghimbir

Mod de preparare:

 

 

Toate ingredientele pentru chiftelute se amesteca bine si se aseaza pe o tava cu hartie de copt.

Formati chiftelutele si puneti-le in tava pentru copt, dati la cutor timp de 25 minute sau pana cand sunt rumene. Transferati chiftelutele intr-un vas si acoperiti cu folie de aluminiu pentru a le pastra calde.

 

 

Combinati ingredientele pentru sos intr-un vas mic si amestecati pana cand faina s-a omogenizat. Puneti la foc mediu si amestecati pana cand amestecul a inceput sa fiarba, apoi reduceti focul la mic si mai lasati sa fiarba inca 1-2 minute, sau pana cand amestecul s-a ingrosat putin. Turnati sosul peste chiftelute si amestecati usor pentru a acoperi toate chiftelutele. Serviti calde cu scobitoarea.

Potii: 10 ( 4 chiftelute)

Calorii: 161; Grasimi: 4 g; Proteine: 11 g; carbohidrati: 21 g; Fibre: 1 g.

 

Pofta buna!