Nu am avut o reteta, dar m-am ghidat dupa cum se fac chiftelutele clasice. Si bine am facut, pentru ca mi-au placut atat de mult incat de atunci am mai repetat figura de cateva ori. Ingrediente: un dovlecel mai mare sau doi mai mici, pesmet (aprox. 2-3 linguri) un ou, sare, piper, un sfert de ceapa. (se poate folosi si/sau usturoi dupa preferinte), o legatura de marar ulei pentru prajit Nu e foarte mare filozofia prepararii lor si dureaza relativ putin. Dovlecelul se rade pe razatoarea mare si se sareaza. Daca dovleceii sunt mici si tineri, este indicat sa nu ii curatam de coaja, pentru ca acolo sunt cele mai multe vitamine si minerale. Se lasa zece minute si apoi se stoarce de zeama pe care o lasa. Se adauga oul, piperul, mararul taiat marunt, ceapa rasa pe razatoarea mica si pesmet cat sa lege compozitia. Se amesteca bine cu o ligura de lemn. Apoi, se modeleaza bilute care se prajesc in ulei incins la foc mediu, pe ambele parti. Sunt gata cand devin aurii. Este bine sa folosim o tigaie de teflon si minimum de ulei. Le scoatem pe un servet absorbant unde le lasam cateva minute pentru a scapa de uleiul in exces. Le putem servi cu rosii sau diferite salate. 100 de grame de chiftelute de dovlecel contin: 121 de calorii, 1,5 grame de proteine, 2,1 grame lipide, 6,3 grame carbohidrati Tips: Daca nu va place mararul il puteti inlocui cu patrunjel tocat marunt. De asemenea, mai puteti adauga si alte condimente care va plac. Pofta buna!