Pentru prima oara vara aceasta am incercat sa il mananc si altfel decat fiert si am testat o reteta de chiftele de porumb. Au iesit foarte gustoase, chiar deosebite. Eu stiu ca nu prea-s de dieta chiftelele dar acestea-s absolute delicioase, vegetariene si se pot pregati in tigaie de Teflon cu un minim de ulei. Ca sa le faci ai nevoie de: 2 porumbi sau o conserva de porumb 2 linguri de faina 2 linguri malai 1 lingurita chimen 1 ou O ceapa verde Zeama de la o lamaie verde (lime) Sare si piper dupa gust 2 linguri de apa (daca mai e nevoie) Amesteca toate aceste ingrediente. Ceapa trebuie tocata marunt, iar oul batut ca pentru omleta, inanaite de a se adauga in amestec. Zeama de lamaie pune dupa cum iti place, mai mult sau mai putin. Nu iese chiar o compozitie potrivita pentru a forma chiftelute. Oricum sa nu va inchipuiti ca vor sta tepene precum chiftelele de carne. Sunt cam nesigure, dar puse in tigaie se cumintesc. Le prajim in ulei incins cam patru minute pe fiecare parte. Va recomand sa le serviti cu un mustar bun sau salata de rosii. Spor la chiftele si pofta sa aveti!