Chiftele de curcan sunt o mancare ceva mai elaborata, dar foarte gustoasa. O pulpa de curcan este suficienta pentru o gramada de chiftele. Fierbe pulpa ca orice fel de carne de pasare, cu legume. Supa este foarte buna ca atare, cu legume si patrunjel proaspat. . Carnea fiarta, fara piele, este materia prima pentru aceste delicioase chiftele de curcan. In carnea tocata poti pune legume si verdeturi proaspete dupa gustul tau. Recomandarea mea leurda. Este o planta perena, care se mai numeste si usturoi salbatic cu gust si aroma placuta de usturoi Ca sa faci chiftele de curcan ai nevoie de o pulpa fiarta de curcan fara piele, doi morcovi fierti, un pastarnac fiert, doua felii de paine, trei-patru linguri de malai, un ou, sare, piper, o legatura mare de leurda, o legatura de verdeata (marar sau patrunjel). Carnea si legumele trebuie date prin masina de tocat carne, impreuna cu painea, leurda spalata foarte bine si verdeata. In compozitia care rezulta adauga oul, sare si piper dupa gust. Eventual, mai poti pune si un catel-doi de usturoi daca vrei un gust mai pregnant. Leurda, desi are o puternica aroma de usturoi, la temperatura ridicata isi pierde din savoare. Toate acestea trebuie foarte bine amestecate, pana rezulta o pasta omogena. Din acest “aluat” formeaza chiftelele pe care le dai prin malai si apoi le asezi pe hartie de copt, intr-o tava. Dam totul la cuptor, la 160 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana chiftelele devin aurii. In 100 de grame de chiftele de curcan sunt 182 de calorii, 31,3 g proteine, 3,3 g lipide, 1,3 g carbohidrati. Pofta buna!