Chifle cu scortisoara

Chifle cu scortisoara

Am vazut in copilarie un film in care tatal unui pusti ii oferea la micul dejun chifle cu scortisoara. Mi s-a parut caraghios atunci, in vremurile cand eram foarte obisnuiti cu simplitatatea. Am avut ocazia sa mananc, si trebuie sa va impartasesc reteta. Nu e nimic de ras, painea cu scortisoara e delicioasa si mai atenueaza din severitatea postului.

Cum prepari chifle cu scortisoara:

doua cesti de faina, o lingura de apa minerala, o patrime de lingura de sare, o lingura de scortisoara, o cana de zahar, o jumatate de cana cu unt (topit), un ou (batut), o jumatate de ceasca cu lapte, o lingura de vanilie

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un bol mare amesteca faina cu apa minerala, sarea, zaharul si scortisoara. Adauga untul topit, ouale, laptele si vanilia. Amesteca bine, formeaza gogoloaie din aluat si aseaza-le la distanta potrivita in tava. Se lasa la cupotor  45 de minute. Apoi lasa compozitia sa se raceasca in cuptor pentru 10 minute, pana ce scoti tava de tot. Atat de simplu este.

Pofta buna la chifle cu scortisoara !