Checul vienez cu scortisoara este o reteta pe care merita sa o incerci. Este deosebita si gustoasa. Iata care sunt ingrediente pentru 12 portii: trei linguri cu stafide, trei linguri cu rom, 250 de grame de fulgi de migdale, 50 grame zahar, o lingura cu scortisoara, un varf de cutit de cardamom, o lingurita de coaja de lamaie rasa, cinci linguri cu frisca lichida si 150 grame de martipan. Pentru chec ai nevoie de 250 grame de branza de vaci, sase linguri cu lapte, un ou, 120 ml de ulei, 100 grame de zahar, un plic de zahar vanilat, un praf de sare, 425 grame de faina, 1 plic praf de copt. Pentru uns tava mai ai nevoie de unt si zahar pudra. Cum se face checul vienez cu scortisoara. Spala stafidele si usuca-le bine. Toarna romul peste stafide. Amesteca migdalele cu zaharul, scortisoara, cardamomul, coaja de lamaie, stafidele cu rom si frisca lichida. Dupa aceasta martipanul se taie in bucatele care se amesteca in umplutura. Branza se paseaza bine, apoi se adauga laptele, oul si sarea. Se amesteca praful de copt in faina, dupa care se adauga treptat peste branza. Aluatul se omogenizeaza bine. pregateste o tava. Trebuie unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Din aluat se intinde un dreptunghi pe un tocator presarat cu faina. Aseaza aluatul in tava astfel inact marginile sa depaseasca tava. Umple checul cu amestecul pregatit din stafide si martipan. Laturile se intorc deasupra asftel incat sa imbrace umplutura care sunt mai lungi se rasuces pana sa ajunga in centru. Se tine in cuptor 50-60 de minute. La final, se presara zahar pudra. Valoarea nutritiva: O portie are: 480Kcal, 13 grame proteine, 26 grame grasimi, 43 grame de carbohidrati. Pofta buna!