Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Din copilarie mi-a placut sa simt aroma de lamaie in prajituri, ma ducea cu gandul la ceva exotic, la caldura si oameni veseli. De aceea, imi plac si acum prajiturile cu aroma de lamaie. Astazi am pentru voi o reteta de chec cu lamaie grozav.

Ingrediente pentru chec cu lamaie:

– 200 g unt;

– 250 grame zahar;

– 200 grame faina;

– 4 oua;

– zeama de la doua lamai;

Zeama unei lamai precum si 50 de grame de zahar vor fi necesare pentru glazura. Glazura se obtine amestecand aceste doua ingrediente pana cand devin omogene.

Mod de preparare chec cu lamaie

Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol mixati untul si zaharul pana cand devin cremoase, apoi adaugati incet, amestecand, cele 4 oua. Turnati incet si faina, precum si sucul unei lamai. Amestecati pana cand devine omogen, intindeti in tava tapetata cu hartie de copt si turnati mixtura. Lasati-l la copt timp de 45 de minute, pana cand cutitul cu care verificati iese uscat. Intepati din loc in loc cu o furculita checul, pe toata lungimea lui, apoi turnati glazura fierbinte. Se va forma o crusta grozava. Serviti checul cu lamaie cand e rece complet.

Pofta buna!