Chec cu iaurt

Chec cu iaurt

Avem nevoie de ceva dulce! Zilele astea mohorate au nevoie de un stimul! Iar checul cu iaurt, la care se adauga stafide si lime este, dupa parerea mea, dulcele perfect. Nu doar ca se face foarte repede, dar riscul sa „nu-ti iasa” nu exista. In plus este imbinarea perfecta intre gustos si sanatos. Ceea ce pentru ceva dulce este o combinatie ideala si destul de rara. Asa ca poftiti la cate o felie de chec cu iaurt.

Checul cu iaurt merita incercat si pentru ca o felie completeaza perfect orice masa, este ideal pentru pachetelul de la serviciu si este o gustare oricand binevenita.

Ca sa prepari un chec cu iaurt (intr-o tava clasica de cozonac) ai nevoie de 300 de grame de faina, 200 de grame de iaurt, 10 linguri cu ulei, 200 de grame de zahar, coaja si sucul de la doua lime (sau sucul de la o lamaie si de la jumatate de portocala), patru oua, trei linguri cu nuca de cocos rasa, un plic de praf de copt, un varf de lingurita de sare.

Incepe prin a incinge cuptorul si pregateste tava (trebuie unsa cu grasime – unt sau ulei – si tapetata cu faina). Intr-un vas mare amesteca iaurtul, uleiul, zaharul si coaja de la lime, impreuna cu sucul. Amesteca bine pana ce zaharul se topeste complet. Adauga praful de copt si sarea, apoi, pe rand ouale. Amesteca bine dupa fiecare. Intr-un alt vas amesteca faina cu nuca de cocos macinata. Adauga amestecul uscat in compozitia cu iaurt, treptat, amestecand usor ca sa nu faca cocoloase.

Compozitia finala este destul de moale. Pune totul in tava pregatita si coace checul cu iaurt si lime, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Scoate checul din tava imediat ce este gata si pudreaza-l cu putin zahar, dar taie-l in felii doar dupa ce s-a racit bine.

O felie mai groasa are 70 de calorii, asa ca este un rasfat pe care si-l poate permite oricine. Daca  iti permiti luxul de a adauga calorii, poti pune si o mana, doua de stafide sau alte fructe uscate taiate in bucatele mici.