Pastele sunt mancarea mea favorita. Imi plac mai mult decat pizza, mai mult decat inghetata sau orice alta mancare nu foarte indicata care ne face sa salivam intens cu gandul la ea. Si, daca tot mananc atat de multe paste, atunci macar sa le aleg pe cele corecte. Noi suntem extrem de obisnuiti cu pastele albe, din faina de grau. Si stim ca nu este o alegere buna. Insa daca facem efortul de a trece peste aspectul un pic mai intunecat al pastelor sanatoase vom avea cu adevarat o surpriza: sunt atat de bune la gust incat nu imi mai vine sa mananc din cele albe deloc. Sa vedem ce alegeri avem acum la dispozitie: 1. Paste din faina integrala Dupa cum spune si numele, faina de grau nu mai este procesata inainte de a face pastele, ci este integrala. In acest fel scapi de majoritatea problemelor pe care le ridica consumul de paste: cresterea greutatii, a nivelului de insulina in sange, a diabetului de tip 2 si, in cele din urma a depresiei. Pastele integrale sunt pline de fibre si proteine, doar ai grija sa fie 100% faina integrala. 2. Paste din quinoa Are o multime de proteine si fier. In plus, nu are gluten, asa ca poate fi alegerea perfecta si din acest punct de vedere. Ai grija insa ca aceste paste sa fie facute din quinoa si nu din alte ingrediente, cum ar fi orezul sau porumbul. Este important sa citesti ce scrie pe spatele cutiei la ingrediente. 3. Paste din hrisca Daca esti ingriorata de numarul de calorii pe care il au pastele, atunci alege pastele din hrisca. Aceste paste sunt tipic japoneze, reteta lor traditionala fiind apreciata in intreaga lume. 4. Paste din seminte germinate Se spune ca semintele germinate au un continut mai ridicat de vitamine B, proteine si fibre, in timp ce contin mai putini carbohidrati. Prin urmare, sunt alegerea perfecta daca vrei sa le folosesti in produse de patiserie. Daca este sa alegi intre faina integrala si seminte germinate, atunci studiile iti arata sa alegi aceasta a doua categorie. 5. Paste din faina de alac Alacul este o specie foarte veche de grau si a inceput sa castige din ce in ce mai multa popularitate datorita calitatilor sale nutritive, mai bune decat ale graului actual. Aveti sanse mari sa gasiti astfel de paste la magazinele bio. 6. Paste din orez brun Aceste paste sunt lipsite de gluten, asa ca sunt o buna alternativa atunci cand nu poti consuma grau. Altfel, din punct de vedere nutritional, orezul brun nu este mai indicat decat faina integrala de grau. Tu ce fel de paste consumi? Sursa foto: hepta.ro