Cele mai sanatoase legume

Cele mai sanatoase legume

Daca am avut o lista cu cele mai bune fructe, nu putea sa lipseasca toul celor mai bune legume. Principiile care fac diferenta intre cele mai sanatoase legume si celelelte este proportia ideala de vitamine, minerale, proteine si grasimi sanatoase, combinate cu fibre solubile. toate sunt ideale in dieta cu legume

In topul celor mai sanatoase legume se afla usturoiul. Este una dintre cele mai vechi legume ale carei beneficii pentru sanatate au fost intelese si folosite de oameni.

Scade tensiunea, reduce colesterolul, are un puternic efect antibacterian si efect anticoagulant. Nu are contraindicatii si nu face rau, cum gresit se crede, la stomac.

Senzatiile neplacut vin de la faptul ca de regula este consumat impreuna cu carne grasa.

Ceapa alaturi de usturoi sunt doua din medicamentele naturale din camara. Are calorii putine, minerale fundamental necesare, vitamine si o puternica actiune antibacteriana. Este foarte sanatoasa cruda, dar nu-si pierde prea mult din proprietai daca este gatita.

Prazul se aseaza perfect alaturi de usturoi si ceapa. Prazul este unmare beneficiu pentru mineralele pe care le contine, pentru cantitatea foarte mare de fibre si pentru bogatia de vitamine.

Ciupercile sunt una din cele mai pretioase surse de proteine vegetale, totul impachetat in foarte putine calorii. Sunt o sursa excelenta de minerale rare si potasiu, pot fi mancate atat crude, cat si gatite si sunt un beneficiu pentru organism, scrie Journal  des femmes.

Cele mai sanatoase legume nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Abuzul este recomandat!