Prevenirea cancerului nu se poate reduce doar la un singur aliment sau supliment, însă alegerea unor produse alimentare bogate în nutrienți esențiali poate juca un rol important în reducerea riscului de apariție a acestei boli. Iată trei dintre cele mai benefice alimente care pot ajuta la protejarea corpului de riscurile cancerigene! Cele mai bune trei alimente pentru prevenirea riscului de cancer Fructele de pădure (afine, zmeură, mure) Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, vitamina E și flavonoidele, care pot proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi. Acești antioxidanți sunt esențiali pentru combaterea inflamației cronice, un factor major în dezvoltarea cancerului. De asemenea, studii recente au arătat că fructele de pădure pot reduce riscul de cancer la sân și la colon datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Experții vin cu explicații clare „Afinele sunt o sursă puternică de antioxidanți și fibre”. Ea a împărtășit că „sunt, de asemenea, sărace în calorii, ceea ce le face o gustare perfectă pentru oricine caută să piardă câteva kilograme”, susține expertul în sănătate, dr. Suzanne Manzi. „Zmeura este plină de apă și fibre, ajutându-vă să vă mențineți hidratat și să vă reduceți apetitul. În plus, ele conțin un compus natural numit cetone, despre care se crede că accelerează metabolismul și previn creșterea grăsimii corporale globale”, mai spune dr. Suzanne Manzi. Nucile, în special cele braziliene și migdalele Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, vitaminele din complexul B și minerale esențiale care sprijină sistemul imunitar și contribuie la menținerea unui echilibru hormonal sănătos. Nucile braziliene sunt deosebit de benefice datorită conținutului ridicat de selenium, un mineral cu puternice efecte antioxidante, care ajută la prevenirea daunelor oxidative ce pot duce la dezvoltarea tumorilor. Citește și: Vitamina C poate fi considerata un vaccin impotriva cancerului Legumele crucifere: broccoli, conopidă, varză Legumele din familia cruciferelor sunt adevărate superalimente în lupta împotriva cancerului. Acestea conțin compuși bioactivi, precum sulforafanul, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Studiile sugerează că aceste legume pot contribui la detoxifierea organismului și la blocarea dezvoltării celulelor canceroase, protejând astfel organismul împotriva unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon și plămâni, scrie healthline.com. Citește și: Simptomele cancerului care pot apărea când te trezești dimineața – la ce să fii atent