Cel mai bun remediu pentru raceala

Cel mai bun remediu pentru raceala
Indiferent de anotimp, raceala reuseste sa isi faca simtita prezenta, adusa ba de aerul conditionat, ba de o ploaie mai rece, un coleg de la serviciu sau, cel mai des, de vremea neprietenoasa. Daca nu va place sa va indopati cu pastile, puteti sa apelati cu incredere la un tratament naturist, foarte bun, si simplu de preparat: ceaiul cu miere, lamaie si ghimbir. O sa ramaneti impresionati de cat de repede o sa isi faca efectul si de cat de bine o sa va simtiti dupa ce il beti.
 
Ghimbirul, pe langa faptul ca este foarte bun pentru stomac si in tratamentele anti-cancer, este recunoscut ca fiind un adevarat decogestionant natural, excelent pentru tratarea racelii. Aceasta radacina minunata, bogata in magneziu, cupru, mangan, vitamina B6, plus fenolul numit 6-gingerol, extrem de benefic impotriva inflamatiilor, are efecte antibacteriene si antivirale, recunoscute de sute de ani.
 
Ghimbirul mai este recomandat pentru tratarea starilor de greata, a raului de mare, a astmului si problemelor digestive, dar si a unor afectiuni mai grave cum ar fi cancerul. In combinatie cu lamaia si mierea, ghimbirul devine un tratament foarte bun pentru gripa, viroze si raceala. Ceaiul de ghimbir cu lamaie si miere intareste sistemul imunitar, elibereaza sinusurile, si ajuta la calmarea durerilor de gat.
 
Mierea, dupa cum stim, este plina de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, care o fac foarte buna pentru guturai, raceala, ulcer, arsuri, tensiune ridicata, colesterol mare si alte afectiuni. Despre lamaie, oare mai are rost sa spunem, ca este plina de vitamina C care ne ajuta sa tratam racelile?
 
Cum se prepara ceaiul magic? Pai, foarte simplu. Stoarceti cateva lamai si amestecati-le cu apa fierbinte si miere. Ghimbirul il puteti trece prin blender sau il puteti toca marunt, ca pe usturoi. Ghimbirul il puteti fierbe putin cu apa sau il puteti adauga direct in cana. 
 
 
Daca vreti sa stiti cantitatile pentru ceai, ele sunt urmatoarele:
 
– 1 cana apa fierbinte;
– o jumatate de lamaie stoarsa;
– 2 linguri ghimbir ras;
– 1 lingurita miere.
 
Bineinteles, nu sunt batute in cuie, adaugati ce va place mai mult. 
 
Pentru raceala mai sunt bune si sucurile naturale de morcov cu portocale si ghimbir, limonadele cu ghimbir si miere, dar si in mancaruri. Nu o sa va para rau daca adaugati putin ghimbir in tocanite, orezuri sau chiar supe.