Prepararea aceastui fel de mancare nu va va rapi mai mult de 30 de minute. Daca doriti o garnitura o puteti prepara in acelasi timp. Ingrediente: 500 gr. ficatei de pui, 2-3 cepe mari, 2 frunze de dafin, sare, piper ulei de floarea soarelui. Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange. Ceapa o taiem julien si o punem la calit in putin ulei impreuna cu piperul dupa gust si frunzele de dafin. Nu trebuie sa folosim mai mult de 2-3 linguri de ulei, pentru ca ficatul si ceapa se vor fierbe in suc propriu. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, aduagam ficatul (pe care in prealabil l-am scurs bine de apa), Totul se face la foc mic. Punem un capac fara sa amestecam, altfel ficatul se va faramita. Il lasam sa bolboroseasca incet sub capac pentru cca 10-15 minute. In ultimele 4-5 minute il putem intoarce cu mare grija pe partea cealalta, ca sa ne asiguram ca e bine patruns. La final, si numai la final, il asezonam cu sare. sarea are proprietatea de a face ficatul sa se intareasca, in timp ce il gatim, si de aceea eu recomand sa adaugam sare doar in momentul servirii. 100 de grame de ficatei cu ceapa contin: 165 de calorii, 27,3 grame proteine, 5,1 grame lipide, 2,1 grame carbohidrati. Tips: ficateii de pui cu ceapa se potrivesc de minune cu cartofii natur, orezul sau mamaliga.