Ce sa mananci de Ziua Americii

Ce sa mananci de Ziua Americii

Primul instinct care ne incearca atunci cand ne gandim sa mancam ca americanii este sa spargem usa unui fast-food. Bucataria americana nu e insa doar un fast-food perpetuu. Ea se imparte in doua perioade: perioada precolonizare si perioada de dupa descoperirea Americii, cand influentele europene si-au pus amprenta masiv.

De fapt, conceptul de fastfood a ajuns in America tot gratie imigrantilor germani, in secolul 19, care serveau hotdog la colt de strada. Iti spunem cum poti sa mananci ca un american, macar de 4 iulie, ziua in care ei sarbatoresc Independenta.

Ce fel de carne mananca americanii

Americanii sunt mari producatori de carne de vita, pe care o folosesc in special ca materie prima la barbeque – adica o pregatesc la grill. Aceasta  este metoda preferata de gatire a carnii in Statele Unite, existand o adevarata industrie, de zeci de miliarde de dolari, destinata produselor pentru barbeque.

Ce legume mananca americanii

Dovleacul si porumbul sunt la loc de cinste in meniul americanilor. Candva americanii mancau o mamaliga foarte asemanatoare cu cea romaneasca, dar in prezent prefera boabele de porumb fierte in lapte si usor strivite pentru a se lega intr-un piure. Porumbul mai este folosit si in placinte sau tarte.

Micul dejun al campionilor a fost inventat de americani

O formula excelenta de marketing care sa ii convinga mai usor pe copiii sa manance dimineata, micul dejun al campionilor e format dintr-un simplu bol cu cereale si lapte.

Ce poti sa mananci la un fast-food american

Hamburger – cel mai cunoscut produs american, de inspiratie germana insa, dar in Statele Unite a fost comercializat prima oara sub aceasta denumire. La origini a reprezentat o chiftea de carne care a fost presata, fripta si apoi servita intre doua felii de paine.


Fried Chicken – reprezenta la inceputuri o specialitate a bucatariei regionale sudiste si consta din pui prajit in coaja de ou, uneori coaja fiind iute.

Buffalo wings – reprezinta aripiorele de pui prajite si apoi stropite cu sosul buffalo, pe baza de otet amestecat cu sos de piper iute si unt sau margarina.
BLT – este unul dintre cele mai populare sandwichuri americane, fiind compus din sunca (Bacon), salata (Lettuce) si rosii (Tomato).


Corn on the Cob – reprezinta jumatati de porumb proaspat, infipte pe o tepusa, pe care apoi le mananci crude sau fierte.


Banana split – cel mai cunoscut desert al Statelor Unite care consta intr-o banana sectionata pe lungime, peste care se pun inghetata de vanilie, ciocolata si capsuni, iar deasupra se toarna siropuri de ananas si de ciocolata si se presara nuci, totul apoi fiind acoperit cu frisca.
Bananas Foster (banane flambate) – cel mai nou produs american, inventat in 1951, reprezinta banana taiate felii, prajita alaturi de unt, zahar brun, scortisoara, rom si lichior de banana. Tot acest continut este turnat apoi peste inghetata si este servit, de obicei, in restaurantele de lux.
Apple Pie – este un clasic al deserturilor americane care a fost importat odata cu imigrantii britanici si este prezent in aproape fiecare bucatarie americana. Feliile de mere dulci se soteaza in zahar si scortisoara, suc de lamaie si putina faina iar apoi acest amestec este pus intre doua straturi de coca speciala faramicioasa si se da la cuptor, la foc mare, pana cand crusta de la suprafata devine aurie.

Scufunda totul intr-un whisky tinut la butoi cativa ani si vei avea parte de cea mai originala masa in stil american.
Happy 4th of July!