Arsurile la stomac sunt printre cele mai neplacute surprize pe care ni le face stomacul dupa mesele copioase in care combinam haotic alimentele. Daca aceste arsuri persista, indiferent de cat de tare iti schimbi stilul alimentar, cel mai bine este sa mergi la medic. Pentru a calma arsurile la stomac, este recomandat sa fie evitate alimentele acide, in special bauturile carbogazoase, limonadele, freshurile de portocale sau grapefruit, prajelurile, piureul de cartofi, prajiturile de cofetarie, alimentele grase, cafeaua, ciocolata, inghetata, piperul negru, alimentele mentolate, sosurile de rosii, lactatele grase, citricele, carnea tocata, alimentele de tip fast-food, berea, smantana, alimentele prea picante, gogosile si produsele de patiserie. Ce trebuie sa mancam cand avem arsuri la stomac? – iaurt, sana, ayran, lapte batut; – compoturi; – mamaliga; – legume fierte; – supe creme de broccoli, morcovi, conopida, spanac; – supa de galuste; – verdeturi de orice fel, fierte sau in salate; – banane; – fasole uscata; – migdale, alune, nuci; – morcovi; – fasole verde; – oua fierte; – caise, piersici, mere si pere; – ceaiuri de musetel, ghimbir sau tei; – avocado; – covrigi, paine; – hrisca; – lapte cu miere; – cereale integrale. Salatele pot fi preparate cu otet de mere, se pare ca acesta este destul de eficient in eliminarea senzatia de arsura. Citeste si 5 trucuri pentru o digestie usoara. Care sunt remediile rapide pentru calmarea arsurilor la stomac? 1. Bea un pahar de apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. 2. Mergi la farmacie si cumpara-ti antiacide. 3. Nu te intinde pe pat. 4. Bea un iaurt simplu. Citeste si 9 alimente care combat balonarea.