Pana sa ajungi tu in Italia, vine Italia la tine. Din multele retete delicioase pregatite de acesti cunoscuti macaronari, pastele cu rosii proaspete, busuioc la fel de proaspat si usturoi sunt cele mai varatice. Desi foarte simpla, aceasta reteta este foarte populara, caci italienii nu se plictisesc niciodata de ea; o considera perfecta pentru vremea de afara. Pentru a obtine acest fel delicios, trebuie in primul rand sa ai la indemana paste de calitate. Acum nu o sa dam nume, dar sigur stii si tu ce paste sunt mai de soi. Si rosiile de calitate joaca un rol important, dar fiind vara, nu vei intampina o problema in a gasi unele carnoase si zemoase exact cat trebuie. Ai nevoie de: – 500 gr paste – 1 kg rosii coapte, de preferat inima de bou – 1 tufa medie de busuioc – 2 catei de usturoi – 1 patrat de parmezan -3 linguri de ulei de masline Pastele se pun la fiert, cateii de usturoi nu se taie, ci se preseaza cu un cutit cat se poate de tare, busuiocul se rupe in bucatele mici, rosiile se taie in bucati de marimea unui cruton, fara a se scoate pielita. Primul care se va perpeli in ulei de masline la foc mic intr-o tigaie incapatoare este usturoiul, iar cand acesta devine transparent, se adauga busuiocul si rosiile. Se lasa totul la foc mic mai multe minute, si se tot amesteca. Cand sosul arata yummy si pastele s-au fiert, acestea din urma se strecoara, se adauga peste sosul din tigaie, si se mai amesteca o vreme, pana arata bine si miroase si mai si. La final, se servesc cu frunze de busuioc proaspete deasupra si se rade parmezan. Daca iti plac lucrurile si mai condimentate de-atat, imediat ce a devenit transparent usturoiul, adauga si 1 ardei iute tocat, sa inveseleasca atmosfera in tigaie. PS: Reteta este pentru 6 persoane, dar la cat e de buna, cred ca este de ajuns doar pentru 4.