Ce inseamna sa gatesti stir fry

|Dana Lazar |
Ce inseamna sa gatesti stir fry

Daca esti in cautare de retete sanatoase si care nu te ingrasa mai mult ca sigur ai dat peste termenul stir fry. Si poate ca ai trecut mai departe pentru ca suna prea exotic si complicat. Dar de fapt nu este si merita sa inveti sa gatesti astfel.

 

Stir fry are doua avantaje mari – foloseste numai putin ulei si lasa mancarea cu nutrientii pe care ii are de la inceput, nu ii distruge in aceeasi masura ca fiertul, de exemplu. Si nu se pastreaza numai nutrientii, ci si textura, ceea ce inseamna ca este posibil sa te indragostesti de unele alimente pe care le urasti, fierte fiind.

 

Cum gatesti stir fry

In primul rand ai nevoie de o tigaie speciala. Cel mai bine ar fi daca ai avea tigaia asiatica wok, dar poti folosi si o alta tigaie mare cu baza groasa.

Incepi prin a incinge tigaia.

Adaugi o cantitate mica de ulei.

Daca folosesti condimente le adaugi acum, la inceput.

Adaugi carnea. Ai grija, se rumeneste rapid.

Adaugi legume.

Daca ai in reteta si lichide le adaugi acum – de ex un pic de vin sau otet.

Daca este nevoie, acoperi tigaia, astfel incat legumele sa se gateasca la aburul din lichide.

 

Si un exemplu

 

 

 

Distribuie articolul pe: