Cât de periculoasă este maioneza de la fast-food

|Andreea Nicole |
Cât de periculoasă este maioneza de la fast-food

Cât de periculoasă este maioneza de la fast-food. Sursa foto Freepik.com

Te-ai întrebat vreodată cât de periculoasă este maioneza de la fast-food? InfoCons a efectuat un studiu asupra produselor tip sos de maioneză comercializate în restaurantele fast food. Au analizat informațiile disponibile pe platformele online ale operatorilor care vând aceste produse.

Cât de periculoasă este maioneza de la fast-food

Companiile incluse în studiu sunt:

• REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)
• S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)
• ART BURGER S.R.L. (HESBURGER)
• PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS)
• U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)

În urma centralizării și analizei informațiilor din declarațiile nutriționale regăsite, au fost obținute următoarele rezultate:

Cantitatea de ingredient principal pentru maioneză

Toate produsele tip sos de maioneză au ca ingredient principal uleiul vegetal.

83,33% dintre produse menționează cantitatea de ulei vegetal în declarația nutrițională, iar aceasta variază între 70% și 80%.

Aditivi alimentari pentru maioneză

83,33% dintre produsele analizate conțin între 2 și 4 aditivi alimentari. Tipurile de aditivi regăsiți în produsele studiate sunt următoarele:

  • E415: guma xantan
  • E412: guma de guar
  • E300: acid citric
  • E160a: caroteni
  • E1422: amidon modificat
  • E202: sorbat de potasiu
  • E211: benzoat de sodiu

Pentru a consulta numericul de aditivi raportat la fiecare produs tip sos de maioneza, click AICI

Cantitatea de zaharuri din glucide raportată la 100g de sos de maioneză variază între 0g și 3g.

Citește și: Afla de ce mananci mai mult la fast-food

Toate produsele studiate au menționat valorile nutriționale raportate la 100g de produs. Dar există și operatori care oferă aceste informații raportate la cantitatea de produs:

  • Valoarea energetică pentru sosul de maioneză este între 220 kcal și 699 kcal
  • Cantitatea de glucide (carbohidrați) variază între 0g și 5,2g
  • Cantitatea de grăsimi variază între 22,4g și 75,7g
  • Cantitatea de proteine variază între 0g și 1,4g
  • Cantitatea de sare variază între 0,4g și 1,55g

Pentru a vizualiza tabelul cu valorile de glucide, zaharuri și sare ale produselor analizate, click AICI.

Prin intermediul Aplicației Europene InfoCons, consumatorii pot scana etichetele produselor alimentare pentru a afla detalii despre ingrediente, valori nutriționale, numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr etc.

De asemenea, prin calculatorul integrat în aplicație, consumatorii pot seta cantitatea de produs pe care intenționează să o consume. Aplicația va furniza informații despre cantitatea de zahăr și caloriile corespunzătoare cantității selectate.

Citește și: Ce sa nu comanzi de la fast food

Distribuie articolul pe: