Exista multe varietati de ceai din plante, dar cele mai populare sunt: ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul oolong si ceaiul puerh. Multe tipuri de ceai sunt derivate din frunzele de ceai care cresc in zone din China si India si difera numai prin tehnicile de procesare, fermentatie si arome. Beneficiile ceaiurilor de plante in dietele de slabit sunt cunoscute. Intrebarea este cum obti rezultatele dorite? Esential este tipul de ceai pe care il consumi si cantitatea de ceai pe care o bei. Ceaiurile chinezesti de slabit contin relativ cantitati mari de cafeina si o componenta numita catecin polifenol. Aceste doua componente lucreaza impreuna pentru a optimiza procesul de ardere al grasimilor si pentru a accelera metabolismul. Multe ceaiuri cresc rata caloriilor arse. Cafeina pura pe care acestea le contin accelereaza metabolismul. Ceaiurile de plante stimuleaza arderea carbohidratilor stimuland o enzima prezenta in tubul digestiv, amilaza, care previne cresterea nivelului de zahar din sange. Catecina, componenta continuta in multe ceaiuri blocheaza procesul de depozitare al celulelor adipoase. Un alt ingredient activ prezent in multe ceaiuri de plante, din cele numite mai inainte, este epigalocatecin galat, un nutrient despre care s-a afirmat ca reduce nivelul de grasimi din organism. Pe lista cu beneficii ale ceaiurilor se afla si capacitatea lor de a imbunatatii starea de sanatate. Multi consumatori de ceai au observat o ameliorare a durerilor de cap, depresiei si constipatiei. Ceaiurile de plante contin calorii, hidrateaza organismul, inhiba senzatia de foame, previne formarea cheagurilor de sange, reduc incidenta bolile respiratorii si cardiace. Gratie continutului ridicat de antioxidanti din ceai acesta combate radicalii liberi, intareste sistemul imunitar si scade nivelul de colesterol. Ca sa profiti din plin de beneficiile ceaiurilor in dietele de slabit trebuie combinate cu o dieta sanatoasa si cu un program de exercitii fizice bine planificat. Ceaiurile de plante contin calorii, hidrateaza organismul, inhiba senzatia de foame, previne formarea cheagurilor de sange, reduc incidenta bolile respiratorii si cardiace.