Am dat peste castane comestibile intr-un supermarket si nu am putut rezista tentatiei. Am cautat pe internet pentru voi si am aflat ca aceste minunate comori ale toamnei sunt o sursa importanta de vitamine si minerale si contin protide, calciu, fier, magneziu si potasiu. De asemena am aflat ca se numara printre putinele alimente care isi pastreaza proprietatile daca le prelucram termic. Au si numeroase intrebuintari terapeutice asupra carora nu am competente sa ma pronunt dar va invit sa va informati pentru ca nu sunt de loc de neglijat. Datorita numeroaselor calitati pe care le au, castanele comestibile sunt frecvent gasite in unele diete. Ele au un continut foarte scazut de colesterol si au o functie importanta in reglarea digestiei. Din aceste motive, sunt o alegere perfecta pentru persoanele care vor sa isi pastreze silueta. Ce trebuie sa facem pentru a ne umple casa de miros de castane coapte? Nimic mai simplu. Cumparati castane. Cate doriti. Le crapati cu cutitul pe o parte. Atentie sa nu va taiati. Este necesar sa facem acest lucru pentru ca altfel vor exploda. Apa din castane, in contact cu temperatura inalta, va creste presiunea sub coaja si vor exploda! Le-am punti pe aragaz intr-o oala de tuci la foc mare. Le miscati din cand in cand cu o lingura de lemn sa se faca bine pe toate partile. Eu nu le-am tinut pe foc mai mult de 10 minute. Coaja trebuie sa se intareasca si sa devina casanta, iar crapaturile facute cu cutitul sa se deschida putin. In mod normal ele se coc pe jar in niste site metalice care se scutura periodic, dar cum eu nu am dispus de asa ceva, am improvizat. Si s-au copt perfect. Nu va pot descrie gustul, aroma si mirosul, tebuie sa incercati! Va doresc o toamna frumoasa si imbelsugata! 100 de grame de castane coapte contin: 200 calorii, 3 gr proteine, 2 gr. lipide, 34 gr carbohidrati. Tips: daca le decojim si le maruntim, putem sa le aduagam in prajituri sau salate Pofta buna!