Cascaval pane in ardei copt

Cascaval pane in ardei copt

Aceasta reteta, perfecta in simplitatea ei, o pregatesc inca de pe vremea in care nu aveam nimic in comun cu bucataritul si cautam sa pregatesc retete cat mai putin complicate. Este extrem de usor de preparat, iar gustul cascavalului se potriveste de minune cu cel al ardeiului copt.

In plin sezon, imi place sa cumpar ardeii de la piata, direct de la producatorii autohtoni pentru ca sunt mai gustosi, mai proaspeti si mai bio. 

Asa ca de data asta, am ales niste ardei mari grasi si verzi. Bineinteles ca puteti opta pentru orice culoare de ardei, iar daca doriti mai putine calorii, ii puteti alege pe cei galbeni. Pentru umplutura am folosit cascaval Rucar.

 

 

Ingrediente pentru 2 portii:

2 ardei grasi, cat mai mari

200 de grame de cascaval

1 lingura de faina, 1 ou si 1 lingura de pesmet , sare, piper

100 ml ulei de masline pentru prajit

Ardeii se coc, se curata si li se inlatura partea cu codita si samburii, dar cu grija, fara a le strica forma. Se taie felii de cascaval de maximum 2 cm grosime, pe cat posibil de forma ardeiului. Se introduc in ardeii copti.

Oul se bate si se asezoneaza cu sare si piper. Intr-un vas punem faina, iar in altul pesmet.

 

 

 

Intr-o tigaie de teflon, se pune uleiul la incins.

Ardeii umpluti se dau prin faina, ou si pesmet (neaparat in aceasta ordine) si se prajesc in uleiul bine incins.

Se scot pentru cateva momente pe un servetel absorbant si apoi se servesc cu rosii proaspete.

Toata povestea asta imi ia maxim 20 de minute, iar rezultatul este delicios!

 

 

Tips: Ardeii copti se curata mai usor daca s-au racit, sub jet de apa. Intotdeauna adaug in ou si un strop de apa, iar astfel cantitatea care va ramane pe ardei va fi mult mai mica, iar crusta va fi subtire. De asemenea, imi place sa adaug in pesmet si o lingurita de susan, pentru ca ii da un gust deosebit iar crusta va fi mult mai crocanta.

O portie are: 324 de calorii; 18 garme de proteine si 14 grame carbohidrati 

Reteta se poate imbogati si cu o felie subtire de sunca presata, adaugata langa cascaval pentru a creste aportul de proteine.  

Pofta buna!