Cartofi picanti la tigaie

Cartofi picanti la tigaie

Cartofii picanti la tigaie sunt o garnitura care combina clasicul cu exoticul. Mancam cartofi, dar putem sa ne simtim brusc in vacanta, poate intr-un climat mai cald :-). Ingredientele sunt pentru 4 portii de garnitura sau doua portii mari.

Ingrediente cartofi picanti la tigaie -800 grame cartofi

-1 morcov mare,
-150 de grame de slanina,
-2 cepe,
-1 ardei gras,
-200 grame mazare pastai,
-3 linguri cu ulei,
-sare, piper macinat,
-1 legatura de patrunjel tocat marunt.

 

Mod de preparare cartofi picanti la tigaie


Se curata cartofii si morcovul, se spala si se taie in felii groase de 0,5 cm. Se indeparteaza soriciul de pe slanina si se taie in cuburi. Ceapa se taie in rondele.

Se taie in doua ardeiul, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie in fasii de 1 cm. Se curata mazarea pastai si se taie in bucati scurte. Se calesc bucatile de slanina si rondelele de ceapa intr-o tigaie mare, la foc mediu.

Apoi se adauga cartofii si legumele si se calesc timp de 1 minut, amestecand in continuu. Se acopera vasul si se continua fierberea timp de 15-20 de minute. Din cand in cand se amesteca.

Se continua fierberea la foc mare, timp de 3-4 minute, se inlatura capacul. Se adauga patrunjel tocat dupa care se poate servi.
Timpul necesar pregatirii este de 35 de minute.

Valoarea nutritiva a unei portii de garnitura: 480 de Kcal, 8 grame de proteine, 26 de grame de grasimi, 37 de grame de carbohidrati. 

Pofta buna la cartofi picanti la tigaie!