Cartofi noi prajiti, cu rozmarin

|Jeanette |
Cartofi noi prajiti, cu rozmarin

Ingrediente: 


cartofi noi albi 
putin pesmet  
sare, piper 
rozmarin proaspat si uscat 
foarte putina boia dulce 
putin ulei de masline 
 
 
Cartofii se curata si se spala bine. Se taie in bucati mari sau se lasa intregi sau jumatati daca sunt mici. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cu rozmarin proaspat si/sau uscat (preferabil mai mult proaspat).

 

 

Se pudreaza cu foarte putina boia dulce, pentru aspect. Deasupra se arunca o mana pesmet. Se dau la cuptor, la foc mic aproximativ 45 de minute, pana se coc in interior si devin aurii si crocanti la suprafata. Pot fi serviti simpli, cu parmezan sau cascaval ras deasupra sau ca si garnitura la un fel prinicpal. Sunt foarte aromati si gustosi.  

 

 

100 g de cartofi noi cu rozmarin contin: 83 calorii, 2,8 g proteine, 0,5 g lipide si 17,5 g carbohidrati.

 
Tips:
Sfatul meu este sa nu exagerati cu rozmarinul. este un condiment foarte puternic si pe cat este de aromat si de gustos, pe atat de usor poate sa strice o mancare in care este folosit in exces.  

Pofta buna!

 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: