Ingrediente: cartofi noi albi putin pesmet sare, piper rozmarin proaspat si uscat foarte putina boia dulce putin ulei de masline Cartofii se curata si se spala bine. Se taie in bucati mari sau se lasa intregi sau jumatati daca sunt mici. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cu rozmarin proaspat si/sau uscat (preferabil mai mult proaspat). Se pudreaza cu foarte putina boia dulce, pentru aspect. Deasupra se arunca o mana pesmet. Se dau la cuptor, la foc mic aproximativ 45 de minute, pana se coc in interior si devin aurii si crocanti la suprafata. Pot fi serviti simpli, cu parmezan sau cascaval ras deasupra sau ca si garnitura la un fel prinicpal. Sunt foarte aromati si gustosi. 100 g de cartofi noi cu rozmarin contin: 83 calorii, 2,8 g proteine, 0,5 g lipide si 17,5 g carbohidrati. Tips: Sfatul meu este sa nu exagerati cu rozmarinul. este un condiment foarte puternic si pe cat este de aromat si de gustos, pe atat de usor poate sa strice o mancare in care este folosit in exces. Pofta buna!