Cartofi dulci cu naut si sos de usturoi cu verdeturi

Cartofi dulci cu naut si sos de usturoi cu verdeturi

Te-ai gandit vreodata la aceasta combinatie? Pe cat e de ingenioasa, pe atat e de gustoasa. Cat ti-ai imagina ce gust ai obtine din alaturarea acestor ingrediente, mai bine te-ai apuca de treaba. Dureaza numai 30 de minute, iar rezultatul va fi delicios. 

Ingrediente
  • 4 cartofi dulci, de marime medie 
  • 32 de grame de naut 
  • jumatate de lingura de ulei de masline 
  • cate jumatate de lingurita de chimen, coriandru, scortisoara, boia de ardei 
Pentru sosul de usturoi cu verdeata
  • un sfert de cana de humus
  • sucul de la o jumatate de lamaie 
  • 1 lingurita de marar uscat
  • 3 catei de usturoi tocat 
  • apa sau lapte de migdale
Topping 
  • un sfert de cana de rosii cherry taiate cubulete 
  • un sfert de cana de patrunjel tocat 
  • 2 linguri de zeama de lamaie
 
Incinge cuptorul, spala cartofii si taie-i in doua, pe lung. Asaza-i cu fata in jos pe o foaie de copt, stropeste-i cu ulei de masline si da-i la cuptor. Stropeste si nautul cu ulei de masline, presara peste el condimentele si asaza-l pe o alta tava tapetata cu foaie de copt. Da-l la cuptor in acelasi timp cu cartofii dulci. 
 
Intre timp, amesteca toate ingredientele pentru sos si adauga apa sau lapte de migdale numai cat sa obtii o pasta. Mai adauga usturoi, zeama de lamaie, sare sau marar in functie de preferinte, daca este nevoie. 
 
Amesteca si ingredientele pentru topping, iar atunci cand cartofii sunt gata, fa-le o mica scobitura in mijloc, unde pune nautul. Deasupra toarna sosul de usturoi, iar ultimul strat va fi de rosii cu patrunjel. 
 
Serveste imediat si spune-ne cum a fost!