Cartofi cu oua

Cartofi cu oua

Cartofii sunt un aliment sanatos. Asta ca sa nu plecati de la ideea preconceputa ca nu sunt buni si ca ingrasa. Cartofii nu ingrasa, daca sunt consumati fierti sau copti si in cantitati normale. Cartofii contin minerale, vitamine si daca nu sunt prajiti nu sunt o problema in ceea ce priveste caloriile. In plus, cartofii cu oua sunt deliciosi.

 

Ca sa faci cartofi cu oua, o solutie foarte buna pentru o cina rapida si gustoasa, ai nevoie de 500 de grame de cartofi, doua cepe mari (cel mai bine ceapa rosie sau vreo patru legaturi de ceapa verde), doua-trei linguri cu ulei, o legatura mare de patrunjel, 200 de grame de ciuperci de cultura, patru oua, sare si piper.

 

Incepe prin a incinge bine cuptorul. Taie cartofii in bucati. Curata si taie ceapa. Pune cartofii, ceapa si verdeata tocata marunt intr-un vas. Pune sare si piper. Adauga uleiul si amesteca totul foarte bine. Adauga ciupercile intregi sau, daca sunt mari, tocate in bucati. Amesteca astfel incat uleiul sa le unga uniform. Pune totul intr-un vas larg astfel incat legumele sa fie intr-un strat cat mai subtire. Adauga cateva linguri cu apa, acopera cu o folie de aluminiu si coace totul, vreme de 15-20 de minute. Scoate folia si lasa totul in cuptor alte 10-15 minute, la foc ceva mai mare, pana ce cartofii capata o culoare frumoasa.

 

Scoate tava din cuptor si fa loc pentru oua. Pune fiecare ou pe rand, cu grija, ca sa nu se sparga galbenusul. Coace inca 5 minute si gata! Avem cartofii cu oua la cina. Daca vrei culoare poti pune fasole verde si/sau rosii cherry intregi.

Si ca sa nu ai angoase calorice afla ca din toate aceste ingrediente ai patru portii mari, fiecare avand doar 250 de caloii. Adica o cina perfecta!