Este o reteta pentru cei care iubesc cartofii, dar si pentru vegetarieni. Nu va speriati! Preparati in acest fel cartofii crocanti la cuptor merg pana in 200 de calorii pentru o portie decenta, deci pot fi mancati fara pareri de rau, la cina sau la pranz. Important este sa gasesti un vas potrivit. Cel mai bine merge o cratita, nu foarte inalta, cu pereti grosi. Ca sa pregatesti cartofii crocanti la cuptor ai nevoie de patru-sase cartofi potriviti (pentru patru portii), 100 de grame de unt, trei linguri de ulei, sare, piper, doua cepe mici, o lingurita de cimbru uscat sau cateva crengute de cimbru proaspat. Incinge cuptorul bine (este unul din secretele reusitei acestei retete). Curata cartofii si ceapa. Taie ceapa in sferturi, iar cartofii felii cat mai egale. Poti folosi o razatoare. Cartofii, pune-i pe un servet si sterge-i bine ca sa fie cat mai uscati posibil. Aseaza feliile vertical, in grupuri, in cratita in care vor fi copti. Intr-o tigaie pune untul la topit. Adauga uleiul si incinge bine. Cu o pensula sau cu o lingurita imprastie cat mai uniform amestecul de ulei si unt peste feliile de cartofii. Aseaza deasupra bucatile de ceapa si presara cimbru sau pune crengutele intregi. Pune sare si piper din besug si da totul la cuptor, la foc potrivit. Cartofii sunt gata in circa o ora. In ultimele zece minute da focul mai mare ca sa se rumeneasca frumos. Serveste cartofii crocanti imediat. Poti pune in loc de ceapa usturoi sau cateva fire de ceapa verde si cateva fire de usturoi verde. Mai poti presara deasupra, in loc de piper, boia de ardei (dulce sau iute).