Aparent banala, acesta reteta cu cartofi clasici si cartofi dulci este un deliciu. Savoarea acestui preparat este data de combinatia savanta de ingrediente si arome. Cartofi copti cu ceapa este o reteta de exceptie pe care o folosim pentru a deschide seria preparatelor care pot avea loc de cinste pe masa de Pasti. Ca sa faci cartofii copti cu ceapa ai nevoie de o lingura cu seminte de marar, sare si piper, trei cepe albe, o lingurita rasa de nucsoara, 250 de grame de cartofi clasici si 250 de grame de cartofi dulci, trei linguri cu ulei, coaja de la o lamaie si sucul de la jumatate din lamaie. Ingredientele sunt pentru patru portii. Incepe prin a incinge cuptorul. Pune semintele de marar, nucsoara, o lingurita rasa de sare, vreo doua lingurite cu boabe de piper si coaja de lamaie in masina de macinat cafea sau intr-un mojar si piseaza-le si amesteca-le bine. Curata ceapa si taie-o, pe fiecare, in sase felii. Taie cartofii obisnuiti in bucati cat o nuca. Cartofii dulci, curatati, se taie in bucati mai mari decat cartofii obisnuiti. Pune toate legumele intr-un vas larg. Adauga condimentele macinate, uleiul si vreo trei linguri cu apa. Amesteca totul bine, astfel ca uleiul si pudra de condimente sa imbrace cartofii si ceapa. Pune legumele intr-un singur strat intr-o tava mare, care merge la cuptor. Acopera cu o folie de aluminiu si coace totul pentru 20 de minute, la foc potrivit. Scoate folia, da focul mai mare si continua sa coci pentru alte 15-20 de minute pana ce totul capata o culoare fumoasa. Serveste cartofii copti cu ceapa, calzi, ca sa te poti bucura de toata aroma, stroptiti cu putin suc proaspat de lamaie si cu verdeata. Combinatia de cartofi dulci, ceapa si cartofi clasici este deosebit de gustoasa, iar semintele de marar, coaja de lamaie si nucsoara dau o aroma cu totul speciala. Sunt perfecti pe masa de Paste drept garnitura sau ca mancare in sine alaturi de o branza noua si salata verde simpla. O portie are intre 250 si 300 de calorii.