Eu sunt adepta retetelor simple – pentru ca nu am timp de unele complicate si pentru ca, in final, cu cat mancarea este mai simpla cu atat este mai sanatoasa. Asa ca astazi va voi prezenta o idee extrem de simpla si de sanatoasa: cartofi dulci prajiti in cuptor. De ce cartofi dulci? Pentru ca au mult mai multe calitati nutritive decat cartofii normali: foarte multa vitamina A si vitamina C, calciu potasiu si fier. Sa nu uitam de fibre, au 16% din necesarul vostru zilnic de fibre. Si contin numai 103 calorii! Ingrediente de care ai nevoie pentru cartofii dulci prajiti la cuptor 3 cartofi dulci o lingura jumatate de ulei de masline o jumatate de lingura de mustar 2 linguri de rozmarin proaspat taiat sare si usturoi, dupa gust Cum se prepara Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca. Curatati cartofii de coaja si ii taiati in 8, pe lungime. Intr-un castron puneti ingredientele si adaugati cartofii. Ii intoarceti bine, pe toate partile. Se aseaza apoi, unul langa altul intr-o tava pe o foaie de copt. Se lasa la cuptor cam jumatate de ora, pana cand devin usor maronii. Dupa 15 minute ii puteti intoarce pe o alta parte. O portie are 189 de calorii.