Criza alimentara care ne ameninta tot mai mult viitorul pune la treaba oamenii de stiinta. Specialistii sustin ca in cel mult un an vor putea prezenta primele mostre de carne obtinuta in eprubeta. Oamenii de stiinta au prelevat deja 10 mii de celule stem de la bovine, celule care s-au multiplicat pentru a produce tesut similar muschiului de vita. Cercetatorii care lucreaza la proiect sustin ca nu vad alta modalitate pentru a asigura necesarul de hrana in viitor. Pentru moment se cauta un voluntar dispus sa guste din prima carne “in vitro” dar nu se anunta inca doritori. Specialistii estimeaza ca primul burger obtinut din carne in vitro, va fi gata intr-un an. Nu este o premiera. In urma cu doi ani, cercetatorii au crescut carne de porc prin aceeasi metoda. Produsul nu a fost insa delicios, avand o textura asemanatoare calamarului. La New York, pe de alta parte, s-au obtinut fileuri de peste din celule luate din tesutul unui caras auriu. Perspectivele sunt sumbre. Gustul carnii ar putea deveni fad – avertizeaza oamenii de stiinta. In contextul in care consumul de carne s-ar putea dubla in 2050, datorita cresterii populatiei, nu prea raman alternative in afara de trecerea la vegetarianism. Ai gusta carne obtinuta in eprubeta?