Ingrediente: 4 catei de usturoi, fara coaja 1 ½ lingurite sare 2 linguri ulei de masline 1 lingura boabe intregi de piper negru 1 kg muschi de porc, taiat in bucati de 2.5 cm 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati felii 200 ml vin alb 2 lamai Mod de preparare: 1. Intr-un vas mic pisati usturoiul, apoi amestecati cu sarea, 1 lingura ulei de masline si boabele de piper. Amestecati bine incat sa obtine o pasta. Transferati usturoiul intr-un vas mai mare. 2. Cu un batator de carne, bateti bucatile de carne de porc. Adaugati carnea de porc in vasul cu compozitia de usturoi si amestecati bine incat toate carnea sa fie acoperita de sos. Acoperiti vasul si puneti carnea la marinat, in frigider, pentru 2-4 ore. 3. Incalziti restul (1 lingura) de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mare. Adaugati carnea de porc si toata compozitia cu usturoi si amestecati. Rumeniti putin carnea, aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o departe. 4. Dupa ce ati scos carnea de porc din tigaie, adaugati ardeii grasi si calitii timp de 2-5 minute. Turnati vinul alb in tigaie. Reduceti focul la mic si puneti din nou carnea de porc in tigaie. Lasati pe foc inca 10-15 minute. 5. Taiati 1½ lamaii in felii rotunde subtiri. Transferati carnea de porc cu amestecul de ardei din tigaie intr-o farfurie de servit. Stoarceti jumatatea de lamaie care a mai ramas peste carnea de porc si ardei apoi decorati cu felii rotunde de lamaii pe margine farfurii. Informatii nutritionale Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie contine: 224 calorii, 9.7 g grasime, 75 mg colesterol, 412 mg sodiu, 6.3 g carbohidrati, 2.1 g fibre si 24.1 g proteine. Pofta buna!