Carne de porc in stil asiatic

Carne de porc in stil asiatic

Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie contine: 196 calorii, 25 g proteine, 10 g grasime din care 2 g grasime saturata si 3 g grasime mononesaturata, 74 mg colesterol, 57 mg sodiu, 442 potasiu, 0 g fibre si 53 mg calciu.

Ingrediente:

2 linguri seminte de susan
1 lingurita coriandru macinat
1/8 lingurita piper cayenne
½ lingurita usturoi maruntit
¼ lingurita chimion macinat
1/8 lingurita scortisoara macinata
1 lingura ulei de susan
450 g carne de porc (de preferat carnea de pe spate) taiata in 4 bucati

Mod de preparare:

1. Incalziti cuptorul la 200 de grade si pregatiti o tava cu un spray de ulei vegetal.
2. Intr-o tigaie, adaugati semintele de susan intr-un singur strat. La foc mic, gatiti semintele amestecand incontinuu, pana au o culoarea maro/aurie si au un miros placut, aproximativ 1-2 minute. Scoateti semintele din tigaie pentru a se raci.
3. Intr-un castron, amestecati coriandrul, piperul cayenne, ceapa, chimionul, scortisoara, uleiul de susan si semintele de susan prajite. Amestecati bine.
4. Puneti carnea de porc in tava, pregatita la inceput.
5. Condimentati bucatile de carne cu compozitia de susan, asa fel incat sa fie ambele parti acoperite.
6. Lasati la cuptor pana cand carnea nu mai are culoarea roz, aproximativ 15 minute sau pana cand un termometru de carne ajunge la 71 – 76 grade.
7. Transferati carnea in farfurii si serviti imediat.

Pofta buna!