Carne de miel cu condimente

Carne de miel cu condimente

Ingrediente:

4 catei de usturoi, tocat
O bucata praz, tocata
2 linguri rozmarin proaspat sau o lingura rozmarin uscat
O lingura suc de lamaie verde proaspat
50 g otet balsamic
50 g ulei de masline
8 bucati de carne de miel

Mod de preparare:

Intr-un vas, combinati primele 6 ingrediente, pastrand intr-un vas mic ½ lingura de ulei de masline. Mai adaugati sare si piper in functie de preferinta.

 

Adaugati carnea de miel in vas si intoarceti pe ambele parti pentru a se condimenta bine.
Acoperiti vasul si lasati la marinat pentru cel putin 4 ore.

Cu 30 de minute inainte sa gatiti carnea, scoateti vasul din frigider. Incalziti gratarul si ungeti-l cu uleiul de masline care a ramas de la inceput.
Scoateti carnea de la marinat insa pastrati compozitia de marinat.

Puneti carnea pe gratar si turnati cate putina compozitie de marinat peste fiecare bucata. Puneti capacul la gratar si lasati pana cand este gata, cam 4-6 minute pe fiecare parte.

Aceasta reteta este pentru patru portii. O portie contine: 887 calorii, 78.2 g grasime (80% de calorii din grasime), 179 mg colesterol, 39,9 g proteine, 4,1 g carbohidrati, 1,1 g fibre, 1,7g zahar, 139 mg sodiu.


Pofta buna!