Carne de miel cu condimente

|dietetik |
Carne de miel cu condimente

Ingrediente:

4 catei de usturoi, tocat
O bucata praz, tocata
2 linguri rozmarin proaspat sau o lingura rozmarin uscat
O lingura suc de lamaie verde proaspat
50 g otet balsamic
50 g ulei de masline
8 bucati de carne de miel

Mod de preparare:

Intr-un vas, combinati primele 6 ingrediente, pastrand intr-un vas mic ½ lingura de ulei de masline. Mai adaugati sare si piper in functie de preferinta.

 

Adaugati carnea de miel in vas si intoarceti pe ambele parti pentru a se condimenta bine.
Acoperiti vasul si lasati la marinat pentru cel putin 4 ore.

Cu 30 de minute inainte sa gatiti carnea, scoateti vasul din frigider. Incalziti gratarul si ungeti-l cu uleiul de masline care a ramas de la inceput.
Scoateti carnea de la marinat insa pastrati compozitia de marinat.

Puneti carnea pe gratar si turnati cate putina compozitie de marinat peste fiecare bucata. Puneti capacul la gratar si lasati pana cand este gata, cam 4-6 minute pe fiecare parte.

Aceasta reteta este pentru patru portii. O portie contine: 887 calorii, 78.2 g grasime (80% de calorii din grasime), 179 mg colesterol, 39,9 g proteine, 4,1 g carbohidrati, 1,1 g fibre, 1,7g zahar, 139 mg sodiu.


Pofta buna!

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: