Cardio si dieta pentru un posterior de nota 10

Cardio si dieta pentru un posterior de nota 10

Printre haine se gasesc cateva lotiuni si spray-uri de plaja si costumul de baie, fara de care nu ai de ce sa vii la mare. Insa, sa-ti spun sincer am lucrat din greu pentru a incapea in acel costum de baie. Nu poti sa te duci oricum, la mare. Sa-ti vada toata lumea colaceii ori celulita si sa mai si zambesti. Asa ca, in ultima vreme am fost atenta la tot ce s-a perindat prin farfuria mea. Mi-am dorit un posterior ferm si de-asta ma pot lauda acum. Ce-i drept, nu am neglijat sportul, am muncit din greu, patru saptamani.

 

Role, bicicleta, cereale integrale si fandari
Am servit la fiecare masa proteine pentru a repara muschii, pe care ulterior i-am pus la munca cu sesiuni de cardio. Mi-am potolit foamea alegand alimente cu indicele glicemic mic, carbohidrati cu eliberarea treptata pentru multa energie si pentru grabirea senzatiei de satietate.

 

Am lasat deoparte alimentele rafinate si-am consumat mai multe alimente integrale, lucru pe care te sfaturiesc sa-l faci si tu. Din fericire nu am vergeturi si asta pentru ca servesc din cand in cand alimente cu zinc (oua, pui). Am uitat de solnita si-am gatit cu mirodenii din belsug. Iata cum au aratat meniurile mele:

 

Dieta

Micul dejun: iaurt cu putine grasimi si cativa mieji de nuca,
-paine din cereale integrale si unt de arahide,
-fulgi de ovaz cu lapte pasteurizat si cateva fructe de padure.

 

Masa de pranz: supa de linte si fasole,
-salata de ton cu oua fierte si fasole verde,
-salata de cous-cous cu lamaie, ierburi si bucatele de pui la gratar.

 

Cina: pui si legume calite cu orez brun ori taietei din orez,
-peste la gratar cu busuioc si cateva vegetale cu frunze verzi si un pic de mozzarella,
-somon la gratar cu lamaie si usturoi, cartofi noi si legume fierte la aburi.
Intre mese, ca si gustari, imi potoleam foamea cu: un fruct, cateva migdale nesarate, un iaurt mic cu arome de fructe, sau doua prajiturele de ovaz cu putina branza dulce.

 

Alimentatia sanatoasa am combinat-o cu trei sesiuni de cardio pe saptamana care lucreaza picioarele, si deci sunt bune si pentru posterior, cu trei exercitii de tonifiere a posteriorului. In concluzie: cardio, cardio si iarasi cardio. Pentru cardio (alergari, plimbari, ciclism) m-am dat cu rolele, oricand am avut ocazia. Pur si simplu dis-de-dimineata ma duceam in parc si ma dadeam cu rolele. Si sa stii ca este sanatos. O ora de patinat cu rolele arde 600 de calorii. Poti sa faci asta timp de 20-30 de minute, de trei ori pe saptamana. Insa, eu sunt pasionata de role si nu-mi ajunge timpul.

 

Cand picioarele imi oboseau, de nu le mai simteam, schimbam rolele pentru bicicleta. Nu am mai mers demult pe bicicleta, dar iti aduci aminte repede. Si la fel ca in cazul datului cu rolele, mersul pe bicicleta tonifica posteriorul. Ai putea sa mai incerci: inotul si yoga. Astfel, trei sesiuni de cardio pe saptamana trebuie combinate cu trei miscari, exercitii pentru tonifierea posteriorului. Am incercat genunflexiuni, de fiecare data cate 8-10 repetitii. Odata cu timpul, cand am simtit ca progresez, am adaugat si greutati. Si fandarile sunt bune pentru posterior. Nu-i usor, pur si simplu iti trebuie ceva care sa te motiveze, in cazul meu costumul de baie, si sa perseverezi.